Egy kis vegyes

2012.09.08. 00:40

Üdv.

Egy picit elmaradtam a bloggal, de most megpróbálom behozni. Készüljetek fel, kicsit hosszú lesz.
(Verzió: 1.50 - Az új közösségi menedzser - A hackerkedésről - CFM)

Először is az új verzió. Tulajdonképpen a játékhoz adtak egy menü felületet.

Kiválaszthatod, hogy mit szeretnél éppen megnyitni. Véleményem szerintem Meli nagyon jól megoldotta a grafikát, bár még nem nagyon jöttem rá arra, hogy mit is akarnak ezzel. Hiszen a barátoknak nincs külön gomb, eltakarja az egész képernyőt (egyeseknek szaggatást okoz), és csak úgy érheted el, ha a Menüben a Menüre kattintasz, vagy beírod, hogy /menu (azt hiszem még belépéskor is elődobja). Mielőtt valaki félreértene, nem lehordani akarom, csak így egyelőre kicsit mintha feleslegesnek tűnne. Remélem később valami jó sül ki belőle.

______________

Hétfőn megérkezett az új brazil közösségi menedzser is, Galaktine. Aki szeretné üdvözölni, az ebben a témában megteheti.

______________

És végül a hackerekről. Sydoline kitett egy kis emlékeztetőt a hivatalos fórumra.

Bármennyire is jól hangzik a hackelés/csalás, az egyáltalán nem jó dolog. Bármilyen hack/csaló program használata veszélyes lehet a felhasználód biztonságára (ezek a programok nem biztonságosak vagy vírus-mentesek) és elronthatják a játékélményedet. Ezek a hackek/csalások csodálatos képességeket ígérnek, hogy címeket, sajtot vagy könnyű elsőhelyezéseket (first) szerezz erőfeszítés nélkül - de ez teljesen tönkreteszi a játék célját.

Tehát hackelni/csalni csak rossz lehet számodra és a felhasználód számára, de mi a helyzet a többiekkel? Hackelni/csalni szintén egy önző dolog. Amíg te igazságtalanul "ellopod" ezeket az eredményeket, addig a többi játékos igazságos és kemény munkával próbálja megszerezni ezeket az eredményeket.

Mindezen okokból kifolyólag, tilos hackelni/csalni a Transformice játékban. A saját EULA szerződésünk alapján eldöntöttük, hogy tegnaptól kezdve intézkedni fogunk.

11.2 Specific rules

In addition to global rules in 11.1, some prohibited conducts are specific to the Game.

(a) Cheat
- Cheating (aka Hack)
- Cheating on an alt account
- Asking for cheats
- Giving out cheats

[...]

11.3 Penalties

Atelier 801 SARL may take any actions and impose any penalties we deem necessary to discourage and punish any violation of these terms or any other illegal or inappropriate conduct, all without prior notice or warning. The determination as to whether a violation has occurred and who is responsible for such act is solely within Atelier 801 SARL's discretion, and is based on what we deem best for the community and the Website. By using the Website, you agree you will be bound by Atelier 801 SARL's determination as to whether a violation has occurred and any penalty we choose to implement.
Violation of the rules displayed in 11.1 and 11.2 will be punished by either a mute(1), a ban(2), or even a permanent ban depending of the gravity and recurrence of these conducts.

(1) mute: prevents you to speak on the in game chat box
(2) ban: prevents you to access to the game


4204 játékos lett kitiltva tegnap. A felhasználójuk végleg meg lett szüntetve és elvesztettek mindent amit összegyűjtöttek.

Emlékezz, azért vagyunk itt, hogy szórakozzunk: játssz igazságosan és élvezd a játékot!

(A fordítás ismét Vogultól származik.)

___________

Végül pedig egy kis magyarázat. A CFM az elmúlt napokban nem frissítette a statisztikákat. Egy API problémáról van szó.

Mi az az API?
Az API (Application Programming Interface) annyit tesz, hogy alkalmazásprogramozási felület. A Cheeseformice innen szerzi a statisztika frissítéshez az információkat.

Ez miért érdekeljen engem?
Ha éppen "törött" akkor a statisztikád nem fog frissítődni.

Mikor lesz helyrehozva?
Ezt csak Tig tudja.

A bejegyzés trackback címe:

https://transformice.blog.hu/api/trackback/id/tr494762285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kittidapro 2012.09.08. 10:07:31

és akkor most azok a hackesek/csalók is törölve lesznek akiknek olyan hackuk van hogy a karikat törik fel?

DraGirl 2012.09.08. 15:32:42

@Kittidapro: Nos... Személy szerint én még mindig azt gondolom, hogy ilyenek nem nagyon vannak, inkább kitalálják a könnyebb jelszavakat, vagy kihúzzák a felhasználóból. Mert ha lenne ilyen program, akkor szerintem nem a sima felhasználók megszerzésére törekednének.
süti beállítások módosítása