Nézd csak ki tévedt ide...

2015.05.10. 18:43

Sziasztok!

Huh... Eszembe jutott a Blog a mai napon, és visszaolvasgatva feljöttek a régi emlékek. Azon gondolkodom, hogy talán ismét el kellene indítani. Próbálok felsorakoztatni magamban érveket és ellenérveket, vagy esetleg tervezeteket. Ezek lennének a következők:

Ellene:

  • Az egyetem sok időt vesz el, sokszor estig bent vagyok, így talán nem lennék képes időben új bejegyzéseket létrehozni
  • Minden lehetséges forrás adott a számotokra, gondolok itt a Hivatalos Fórumra első sorban. Szóval igen, innen is meg lehetne szerezni azt az információt, amit eddig a blog nyújtott

Mellette:

  • Esetleg át lehetne alakítani egy kicsit az oldalt, foglalkozhatna több mindennel nem csak a hírekkel, vagy éppen olyan tartalmak kerülnének ide, amiket a magyarok kevésbé figyelnek (pl Facebook oldal) - Főként amolyan fontos információkat összegző oldalra gondoltam
  • Igazából azt látom, hogy még mindig naponta ide téved pár ember (úgy 10, átlagosan). Persze lehet, hogy csak a régi bejegyzések miatt.

Heh, így a végére nem is olyan sok érv ez. Lényeg ami lényeg, ha lehet, akkor jelezzetek vissza, hogy szeretnétek-e az oldal újraindulását, és várnám az ötleteket is hozzá. A játékban még mindig Wooferx néven találtok, ha ott szeretnétek megkeresni, de jöhet bejegyzés alá hozzászólás formájában is a vélemény.

Szerző: DraGirl

Szólj hozzá!

Címkék: blog magyar update

Verzió: 1.85

2013.07.25. 01:50

Hali.

Éééés rögtön itt egy új frissítés.
Először is, mostantól a páros sámán pályákon a sámánok használhatják a már meglévő képességeiket.
Másodszor pedig kaptunk végre egy kezdetleges beállítások menüt a játékon belül.

kulcs_1.PNGEgy csavarkulcs jelenik meg az animációk melletti jobb oldalon. Erre kattintva a következő képet kapjuk:

opciók.PNGLehet, hogy nektek éppenséggel máshogy lesz bepöttyözve, igazából nem túl lényeges. Viszont ez angolul van, és holmi kevés esélyt látok arra, hogy a közeljövőben legyen rá magyar fordítás. Tehát a következőt jelentik az egyes feliratok.

Enable music - Zene engedéyzése
Enable sounds - Hangok engedélyzése
Enable the bell at the beginning of each round - Csengő engedélyezése minden pályakezdéskor
Zoom in fullscreen - Teljes képernyős játékmód
Enable language filter - Nyelvi szűrő engedélyezése
Display messages of players from other communities - Más közösségekből való játékosok üzeneteinek mutatása
Display other mice's outfits - Más egerek öltözékének láthatósága
Display particles effects - Effektek láthatósága
Display titles - Címek láthatósága
Display quest's nicknames - Vendég játékosok nevének láthatósága
Display your nickname - Saját név láthatósága

Hali.

Azt az eget, de régen írtam ide már bármit is. Utólag is elnézést szeretnék kérni, az érettségi valahogy nagyon közbetett a dolgoknak. Június 20-án bár végeztem az érettségivel, utána is voltak még elintéznivalóim, és a nyaralás sem maradhat ki az ember életéből. Remélem megérthető, hogy nem lehetek 24/7 a géphez és a játékhoz láncolva.

Azt még magam se gondoltam át, hogy hogyan fogom ezt a visszatérést véghezvinni. De meglátjuk mi sül ki a bejegyzés végére.

Először is...!
Valaki a mai napon megkeresett azzal, hogy nem-e csinálnék még egy rajzos livestream-et. Így belegondolva nem is rossz ötlet, úgyis ott van még egy rajz, amit el kell készítenem. Az időpontról még később írok egy bejegyzést, de ez már számon van tartva, mint egy program.

Másodszor...!
Rengeteg változáson ment végig a Transformice, és nagyon sajnálom, hogy kimaradt egy pár hónap a blog életében. Ezért is szeretném most ide linkelni az 1.82-es verziót, amit immáron magyar nyelven is elérhettek.
Verzió: 1.82
A verzió kiadása óta történt 2 kisebb frissítés.
1. Frissítés
2. Frissítés

Hogy mi a véleményem ezekről? Kezdek megbékélni vele, mivel vissza már nem fogják csinálni. Ennek ellenére csak azt látom benne, hogy a játékosoknak ez egy újabb lehetőséget ad arra, hogy a közösség szétszakadjon, és egymást szidják, mert éppen valaki még nincs 26135164-es szinten. Na meg az sem biztos, hogy egy Transformicehoz hasonló játékba elengedhetetlen lenne a fejlődés. Nekem tetszett a régi, de mint már azt írtam, úgyse fogják visszacsinálni. (Szeretném megjegyezni, hogy ez csak egy egyedi vélemény, nem szabad az embereknek magukra venni)
Mivel az első kisebb frissítés ehhez a rendszerhez tartozik, nem tudok túl nagy véleményt adni róla.
A második frissítéshez pedig annál inkább. Állítólag a jobb láthatóságot akarták megoldani, gyakorlatilag ronda lett. Persze nem ócsárolni akarom, és azt se szeretném, ha ezen mindenki besértődne. De engem kifejezetten zavar az, hogy a nevek nagyok, és eltakarják azt, amit látni szeretnék. Főleg a saját név. Ezt is visszacsinálhatnák, hiszen elvileg teszt céljából lett betéve, gyakorlatilag meg... Na mindegy.

Harmadszoooor...(és még van. IGEN.)!
Nagyon sokan kérdeztetek az event-tel kapcsolatban. Tényleg nagyon sajnálom, de nem tudok róla saját magam se információkat adni. Egyszerűen nekünk se árulják el, hogy lesz-e, és ha igen, akkor mégis mikor. Nagyon elhallgatják az egész dolgot. Valamint ha még valaki nem hallotta volna, új játékkal készülnek. És ha az emlékeim nem csalnak, akkor ez Azrou feladata volt, tehát nagyon remélem, hogy Tig nem az új játékkal foglalkozik, hanem próbálja menteni a menthetőt (már ha van még olyan).

Negyedszeer...!
Volt egy kis változás a boltban, és már nem a ZONG-tól rendelünk epret, hanem az Allopasstól. Szeretném rá felhívni a figyelmet, hogy saját magam még nem használtam, így ha van valakinek bármi tapasztalata, annak örülnék ha leírná. Egy valaki hozzám fordult amikor nem kapta meg az eprét, viszont a pénzt levonták. Mint mindig azt javasoltam, hogy vegye fel a kapcsolatot az Allopassal, akik vissza is írtak neki(!), mondván ha számlával tudja bizonyítani, hogy ők vonták le a pénzt, akkor visszatérítik az összeget. Tehát ne féljetek írni nekik ha ilyen történik. Be kell menni a helyi szolgáltatóhoz, kérni egy számlakivonatot, és máris megoldódik.

Ötödször...!
Itt mindenki előtt szeretném megköszönni Toboeszti segítségét mindenben. Főleg a fordításokban. Nem mellesleg helper* is, szóval ha van kérdésetek és nem vagyok fent, nyugodtan lehet hozzá is fordulni. c:

Utoljára...?
Szeretném megköszönni az eddigi támogatást, és nagyon remélem, hogy ezután már marad időm a blogra is, főleg a frissítéseket kitenni. Örültem, ha a játékra feljutottam, nem hogy még ide... De ilyen az élet, megpróbálok belehúzni, hogy valamilyen úton-módon a játékosokhoz is elérjen az információ!

*A HELPEREK NEM HIVATALOS RÉSZEI A JÁTÉKNAK ÉS EZÉRT NINCS IS A JÁTÉKON BELÜL EREJÜK, CSUPÁN A JÁTÉKOSOK KÉRDÉSEIRE VÁLASZOLNAK

Hangok...de minek?

2013.04.02. 19:34

Írta: Roannes

Csak azért emelem ki, hogy én írom, mert már vagy 1,5-2 éve nem nyúltam hozzá a bloghoz, de most engedélyt kaptam, hogy írhassak az új funkciókról. Mik ezek? Zene, és hangok.
Meli és Tig azzal akarták feldobni a játékot, hogy zenét és hangokat raktak bele. Egy kérdés: MINEK?!
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy ki lehet kapcsolni ezeket, hál' istennek, és ajánlom, hogy mindenki kapcsolja ki, mert BORZASZTÓ.
Kedves Meli és Tig, minek kellett elrontani a játékot ezzel? A TFM különlegessége volt, hogy nem volt benne semmi hang. Erre...valamennyire oké, raktak a játékba hangot, de akkor miért ilyeneket?
Hangot kapott a sajtszerzés, az, ha valaki elsőként ér célba, az, hogy valaki elsőként hal meg esik ki.
Az is hangot kapott, hogy új pálya van, újabb 2 percünk van szenvedni. Messze ennek a rohadt csilingelése a legidegesítőbb, de azért nem marad el sokkal tőle a megdöglés kiesés bugyborékoló hangja.
shit man.jpg
Az ezeket a rohadásokat jelző gombok. Annyi hasznuk van, hogy ki lehet velük kapcsolni a hangokat.

Na és a zene...katasztrófa. Egy darab dallam van, ami nagyjából 20 másodpercig tart. Ennyi. Ez csendül fel pár percenként. Az egy dolog, hogy a zene rövid (megjegyzem nem baj), de akkor ne mindig ugyanaz legyen...
Ha már volt ideje a készítőpárosnak ezt az idióta funkciót a játékba rakni, akkor legalább raktak volna be minimum 3 dallamot. De nem, áá, minek. Valamint ez az egész, minek?
Tök jó volt azt hiszem a baffbot, ahol lehetett zenét beküldeni, és azt játszották le. Az jó volt. Ez szar förtelmes.
Vagy most már baffbot közben is fel fog csendülni ez az idióta dallam? Remélem nem.
Bár lehet, hogy ne adj isten, több zene van. Én nem tudom, ha több is van, mind ugyanúgy hangzik. Remélem ez az egész csak valami elkésett áprilisi tréfa akar lenni, amit ha nem is ma, de még ezen a héten kiszednek.
Annyi jó dolgot csináltak mindössze, hogy ki lehet kapcsolni...
Ui: Néhány játékost még be is laggoltat a zene. Csodás, nem igaz?

Szerző: Roannes

Szólj hozzá!

Címkék: hangok dafuq

Sapka hét \o/

2013.03.14. 19:17

Üdv

Hát igen, ismét eltűntem egy hosszú időre... Beteg is voltam, jön is az érettségi, és örülök, ha a játékba fel tudok lépni 1-2 órára, szóval a blogot elhanyagoltam kissé. De gondoltam ezt még mindig többen olvassák, mint a fórumot, tehát kiteszem ide is.

Elkezdődött a sapka hét \o/ Ez már volt egyszer régebben. A lényeg, hogy minden nap új kiegészítőt kapunk egészen 7 napig, kezdve a mai naptól. Az új kiegészítőkre 22 óráig kapunk 20%-os kedvezményt, amennyiben eperrel szeretnénk azt megvásárolni.

Valószínű ezt a posztot fogom frissíteni.

Az első sapka az egy ilyen kis békafej szerűség, ha esetleg valaki tudna adni képet, annak megköszönném.
Ára: 100 sajt vagy 8 (később 10) eper

A második valami haj féleség. Ha engem kérdeztek érdekesen néz ki, de talán megfelelő összeállítással jól néz ki.
Ára: 400 sajt vagy 32 (később 40) eper

A harmadik az egy szemüveg. Rugós szemek vannak rajta. Most már van kép is, köszönet érte Vikisaminak \o/
Ára: 500 sajt vagy 40 (később 50) eper

A negyedik egy répa az egér szájába.
Ára: 50 sajt vagy 4 (később 5) eper

Az ötödik egy masni farokdísz.
Ára: 1000 sajt vagy 80 (később 100) eper

A hatodik valamiféle haj.
Ára: 150 sajt vagy 12 (később 20) eper

Üdv.

Mivel a CFM magyar fórum részlegét nem látogatják annyian, mint a hivatalos fórumot (habár azt se túl sokan...) gondoltam kiírom a felhívást, hogy minimodot keresnek a magyarokhoz (mármint a CFM oldalán). Remélem ezzel sikerül új embereket mind a két helyre vonzani.

*Szerk. 2013. február 19., 17:00* Amikor felléptem akkor láttam, hogy történtek kisebb változások a játékba, erre a linkre kattintva megnézhetitek a változásokat összefoglalva. A Defilante névre keresztelt minijátékról azonban nem tudok sokat. Olyan, mintha összekeverték volna a racinget a hosszú pályákkal és az új Valentin napi event részeivel... Érdekes, nézzétek meg, tapasztaljátok ki, a Menüből eléritek.

Linkek:
CFM Minimod felhívás
Hivatalos fórum

Valentin nap

2013.02.15. 15:14

Üdv

Hát igen, igen... Kissé késve... Nehéz összeegyeztetni mindent az életben. De hogy a lényegre térjünk, elkezdődött a Valentin napi event. Igazából jobban én sem tudnám leírni, mint ahogyan azt a hivatalos fórumon leírták. Tehát csak linkelem, és tanulmányozzátok át.

Valentin nap

Valentin napi útmutató

Baffbotffa

2013.01.31. 23:22

Üdv.

Tudom, hogy a társoldal foglalkozik ezekkel, de egyelőre felújítás alatt van a minijátékok része, és úgy összességében az egész oldal, ezért úgy gondoltam, hogy ide teszem ki. Tehát, egy kedves játékos, nevezetesen Lesmaster felajánlotta, hogy ír egy összefoglalót a baffbotffa minijátékról.  Remélem hasznos lesz számotokra!

Mivel nagyon sok kérdés érkezett a Baffbotffa (free for all) játékmóddal kapcsolatban, és minden kérdésre nem tudok válaszolni, gondoltam összeírom nektek a fontosabb tudnivalókat. Rögtön a legegyszerűbb kérdést tisztáznám: lőni a lefele gombbal lehet.

Ha szeretnél ebben a módban jeleskedni 2 dologra van szükséged:

1. Cannon Jump (úgynevezett röpülj páva technika)

2. Air Camp

Ezek nagyon egyszerűek, csak az elfoglalt pro játékosoknak nincs arra idejük, hogy segítsenek a kezdőkön…

1. Cannon Jump4 egyszerű lépésből áll:

1, valamelyik nyíl (amerre menni szeretnél)

2, felfele nyíl

3, lefele nyíl

4, ugyanaz a nyíl, amelyiket az 1. lépésben használtál.

 

FONTOS! hogy ha ezt a teknikát használod, csak 1x tudod magad ellőni, többször nem.

2. Air Camp: lépései szinte teljes mértékben megegyeznek a Cannon Jump lépéseivel. Csakhogy! a 2. lépés után megvárod, míg az egered a lehető legmagasabban lesz, (ugrás során) és ezután ugyanúgy ahogy előbb megnyomod a lefele nyilat. Ekkor azt veszed észre hogy Új cannont is képes vagy lőni még a levegőben. Ezután minden kezdődik előröl (tehát nyíl,  fel (a legmagasabbra) majd le.

Azoknak, akik tudnak egy picit angolul, itt egy angol nyelvű oktató videó: http://www.youtube.com/watch?v=oOFksLPpBUo

Remélem érthető voltam, ha bármi kérdésetek van, csak forduljatok hozzám. Szívesen segítek!

 

Továbbá, azok, akik szoktak rajzolni, nyugodtan beküldhetik a rajzaikat nekem a blog facebook oldalán, vagy akár ha játékban megkeresnek (bár az nem szerencsés). Szeretnék később egy posztot létrehozni a magyarok által készített fanartokból. :)

Verzió: 1.60

2013.01.15. 18:17

Üdv.

Ez a frissítés elég sok dolgot foglal magába kivételesen...

Először is történt pár javítás. Mostantól a szoba neve nem lehet 64 karakternél több.
Jó hír a Chrome használóknak, hogy végre kijavították a görgő hibát, szóval mostantól lehet azt is használni a  böngészőben játszva.
A sámán elvileg nem fog megnőni többé amikor valamilyen "emotion gombra" nyomunk, pl. taps, vagy alvás.

Történt pár változás, jöttek az új közösséges, és zavar volt a zászlóval, ezért megváltoztatták az EN2 zászlóját.
Sokakat zavart a túlélő (survivor) minijátékban a vámpíros pályák gyakorisága, ezt lecsökkentették 1/8-ra.
Nem kell többé ahhoz ki és belépni, hogy a némított személyről feloldd a némítást. Elég csak beírni az /ignore Felhasználónév parancsot.
Belépés előtt kiválaszthatod a szobát, ahová be szeretnél lépni.
A Racing mostantól hivatalos minijáték (erről valószínű később írok, még nem volt időm megnézni, hogy milyen  változások történtek benne)
A sámánok két egeret le tudnak fagyasztani minden körben. Ezeknek a lefagyasztott egereknek úgy kellene viselkedni a "fizikáját" nézve, mint az üllőnek, de egyelőre csúszik és könnyű lelökni. Hogy ez miért jó? A trollok ellen. A moderátorok továbbra sem tudnak trollokkal foglalkozni, ez talán majd segít nektek. Habár egyelőre csak azt hallottam vissza, hogy nem tetszik a többségnek. Majd meglátjuk.

Minn.png

És végül szeretnék egy dolgot közölni veletek. Folyamatosan azt hallom mindenkitől, hogy Vogulhoz fordulnak az egerek segítségért. De olyan segítségért, amivel ő sokat nem tud kezdeni. Neki jelentitek a hackereket, vagy éppenséggel azt mondjátok neki, hogy bannolja őket. Sőt, nekiálltok szidni, mondván ő némított titeket trágár beszédért / floodért stb.
Azonban ez nem így van. Vogul (sajnos) NEM a játékbeli személyzet tagja, ilyenekkel ne hozzá forduljatok (gondolok itt főleg a szidalmazásra és a némítás számonkérésére). Vogul a Segédek magyar vezetője, és FÓRUM MODERÁTOR, nem pedig játék moderátor...

***
Az eredeti bejegyzés megjelenítéséhez kattints ide.
***

Az új év első változásai

2013.01.11. 17:57

Üdv.

Már majdnem két hét eltelt, de mostanra jött össze annyi dolog, hogy érdemes említést tenni róla. Tehát, kezdjük is azzal, hogy Loukno visszatért az Atelier801-hez. Aki nem tudná, marketing menedzser volt a cégnél. Befejezte a tanulmányait, karácsony előtt megszerezte a diplomáját. Ezután azonnal beleegyezett, hogy visszatérjen a céghez, 8 hónapra. Aki szeretné üdvözölni, az ide kattintva megteheti

Továbbá, ma délután 2 óra körül (éppen aludtam :( ) hivatalosan is bejelentették a két új közösséget. Először is a németeket köszönthetjük. Véleményem szerint igencsak sok idő eltelt, mire ők is saját közösséget kaptak hozzánk képest. Pedig az ember azt gondolná, hogy egy nagyobb országban népszerűbb, de hát...
Két moderátort kapott a német közösség, Caitybumz és Modnut

A második közösség pedig az EN2. Ennek az az oka, hogy sokan panaszkodtak, mondván miért az angol a nemzetközi közösség. Nekem kezdetektől fogva logikusnak tűnt, hogy az angol világnyelv, majdnem mindenki beszéli, tehát annak kell nemzetközinek lenni. Azonban ez sok angol anyanyelvű játékost zavart, így nyelvszűrővel ellátva létrehozták az EN2-es közösséget. Az EN1-esre továbbra is bárki felmehet, ott nincs nyelvszűrő.

És végül, már lehet, hogy hallottatok róla, sőt biztos is vagyok benne. A törzsekben mostantól a Spiritual Chief (Szellemi Vezető) alapvető eszközökkel moderálhatja a törzs fórumát.

***
Ide kattintva elolvashatod az eredeti bejegyzést a közösségekről.
***

Év végi összefoglaló

2012.12.30. 19:40

Üdv!

A 2012-es év végéhez érkeztünk, és egyszerűen hihetetlen az, ami ezzel a bloggal történt... Szeretnék egy kis visszatekintővel szolgálni nektek mint érdekesség, hogy ti is lássátok a dolgokat.

A blog még régebben, 2011 július közepén indult el akkori szerkesztőtársammal és azóta is nagyon jó barátommal, Roannes-el. Kezdetben tényleg kevesen látogattak minket, amit meg is értek, hiszen még nem játszott annyi magyar. Viszont úgy gondoltuk szép lenne, ha informálnánk azért azt a kevés magyar játékost. Ekkor még nem tudtam, hogy egy másik igen kedves ember mlap-on tevékenykedik, és a magyar játékosoknak fordít le alapokat.

Foglalkoztunk mindennel az idő során, pl. különböző nem hivatalos minijátékok bemutatásával. Sajnos ezen minijátékok többsége ma már nem él... Volt jelmezbörze, amit igencsak kedveltetek, és mostanság kérdezték páran tőlem, hogy nem-e lesz még. Erre nem igazán tudok válaszolni, ahhoz vissza kellene hívni Roannes-t, és nem tudom mennyi kedve lenne hozzá.

Aztán volt egy időszak a blog életében, amikor keveset tevékenykedtünk rajta. Amikor a gyökeres visszatérésre gondoltam, Roannes már inkább nem kívánt részt venni benne, ekkor kerestem új szerkesztőket, akik igen hamar kihullottak. Ekkoriban írt rám a másik magyar játékos, ismertebb nevén Flashgirl, aki az mlapos oldalt vezette. Átköltözött gportálra, és társoldalak lettünk. Itt született a megállapodás, hogy a gportálos oldalra fognak menni a szobák bemutatása, itt maradnak a fanartok, a hírek és egyéb érdekességek.

2012. április 2-a az a dátum, amikor megnyílt a magyar közösség. Még most is emlékszek arra a vegyes érzelemre, ami bennem akkor keletkezett. Nem tudtam kezelni a helyzetet, izgatott voltam, és vidám, azonnal indultam segíteni a fordításokban. Mivel új volt a közösség, személyzeti tagok is kellettek. Huh az a sok huzavona mire végre lettek személyzeti tagok... De nem kell ennyire előre szaladni (és egy kicsit átmegyek személyes részekbe is).

Miután megnyílt a közösség, ugye alap volt, hogy személyzeti tagok is kellenek. Azonban ezzel egy időben, a régi fórum összeomlott, vagy támadták, már nem emlékszek pontosan. De azt tudom, hogy Tig a semmiből egy flash alapú fórumot hozott össze, aminek még a mai napig is vannak hibái, de akkor is nagy teljesítmény, főleg ha azt nézzük, magától tanult minden programozást. Tehát, visszakanyarodva az eredeti történethez, mi (pár ember a jelentkezők közül) 2-3 hónapon át kérdezgettük az adminokat, hogy mi is lesz a jelentkezésekkel, mert egyre több olyan helyzet állt elő a magyarok között, amit CSAK magyart tudó moderátor segítségével lehetett volna kezelni. Mindig húzták-vonták a dolgot...

Lényeg ami lényeg, egyszer megkerestek, hogy érdekel-e még a dolog, természetesen igennel válaszoltam, és onnantól kezdve próbáltam figyelni is rátok. Ne tudjátok meg milyen kegyetlen érzés volt... Emellett minden egyre többen kerestetek meg a kéréseitekkel, amikre mindig szívesen válaszoltam. Még most is szívesen válaszolok bárkinek, aki normálisan jön oda hozzám, és nem olyan dolgokkal, hogy adjak epret  vagy sajtot, mert ez mint tudjuk nem lehetséges...

Mióta a nyilvánosság számára is moderátor vagyok, azóta sajnos kevés időm marad a blogra, pedig nagyon szívesen szerkesztem, ezért is írom ezt most ide. Az elmúlt év alatt nagyon sokan megkerestétek a személyes facebookomat, de az oldalnak is van saját külön facebookja, ahol szintén válaszolok a kérdésekre.

Most jutottam el addig a pontig is, hogy újabb segítséget kerestem magam mellé, ez még mindig folyamatban van... Tényleg, nagyon sok idő kell hogy elteljen addig, ameddig valakiből moderátor lesz. Szóval hiába most volt megnyitva a jelentkezés, még innentől számolva 2-3 hónap az, ameddig eredményt is láthattok az egészből. Hogy miért kell segítség? Mert egyszerűen ez sok egy embernek. Akit kicsit is érdekelnek a statisztikák, az láthatja a CFM-en, hogy a közösségi statisztikák egyértelmű növekedést mutatnak. Emlékszek, amikor megnyílt a közösség, 400 körül volt a játékosok száma nálunk csúcsidőben. Most ez lassacskán felszökik 800-ra. Lássátok be, ez sok egy embernek, amellett, hogy minden percben 20 jelentést kap hackerekről.

***VISZONT!***

Nem tudom, hogy ki emlékszik a jelentés gombról szóló bejegyzésre, de mostantól nyugodtan jelenthettek mindent oda. El lehet már különíteni, hogy honnan jönnek a jelentések, tehát használjátok nyugodtan ki ezt a dolgot, a magyarok dolgaival többnyire én fogok foglalkozni. Ha jól tudom azóta kibővült ez a gomb egy Other (Egyéb) választással, oda minden egyebet írhattok. Favo-ért és külföldi játékosokat különösebb indok nélkül továbbra sem teszek ki a magyarok közül.

Ami biztos a blog bejegyzések szempontjából, hogy írok egy összefoglalót az összes játékbeli parancsról, megpróbálok segíteni Flashgirlnek az oldalánál (az engedélyemmel másolhatja a már bemutatott szobákat), és tervezek még egy dolgot, amit egyelőre nem szeretnék lelőni.

Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek aki eddig támogatott és velem volt, a régi és új barátaimnak, a törzsemnek, az olvasóknak, akik nélkül ez a blog nem élhetne, egyszóval mindenkinek aki magyar, és ezzel a játékkal játszik. Remélem a következő év is sikeres lesz mind a blog és mind a magyar közösség szempontjából.

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK

Üdv.

December elsejével elkezdődött a karácsonyi event a Transformice-on. Szeretném összefoglalni az összes dolgot amit eddig tudok róla. Az ismereteim eddig hiányosak, úgyhogy a bejegyzés később kibővítésre kerül

Tehát kezdjük is el az elején. Az event lényege, hogy ajándékokat gyűjts össze vanilla pályákon. Ezt megtehetitek a vanilla szobákban vagy sima szobákban is. Aztán egyszer csak a játék bead egy adventi pályát


(Köszönet a képért Tfmhuntfm-nek)

Ezen a pályán két dolgot lehet csinálni. Először is átadhatod az összegyűjtött ajándékaidat valakinek. Ezt úgy teheted meg, hogy az illető egerére kattintasz. Személyes tapasztalat az, hogy címet is kaptam. Valószínű, hogy ez egy  bizonyos mennyiségű ajándék átadása után következik be.

A másik dolog pedig az, hogy számokat lehet látni a pályán, mint egy adventi kalendáriumon. Mindig az aznapi dátumra kell kattintani, és nyersz vele valamit. Azt, hogy mit, a bejegyzés alján mindig kiírom majd, szóval érdemes naponta ellátogatni ide, ha szeretnéd nyomon követni.

A boltba bekerült egy úgy bunda, és még egy kiegészítőféle, nekem nincs meg, úgyhogy ha valaki idő közben megszerezné, szívesen fogadok róla képeket

boltújcuccok.png

Ablebennek köszönöm a képet a hiányzó kiegészítőről, egy csokoládé az, az egér szájába

A játékképernyő jobb alsó sarkában láthattok három számot, attól függően, hogy miből mennyit gyűjtöttetek össze.

ajándék.png

Az első helyen lévő kék szám mutatja azt, hogy mennyi ajándékot gyűjtöttél a vanilla pályákon. A második pirosas rózsaszínes szám mutatja azt, hogy mennyi ajándékot kaptál eddig. A harmadik zöldes szám mutatja azt, hogy mennyi ajándékot adtál át másnak az adventi pályán.
A x/20-as szám dec. 2-án x/40-re váltott, gondolom minden nap 20-al növekszik, tehát naponta 20 ajándékot kell kapnod másoktól, hogyha nem szeretnél nagyon lemaradni benne. Elvileg ezzel együtt kapjátok a kiegészítőket, de mivel nekem már megvan minden tavalyról, erről sajnos nem tudok nyilatkozni.

Az összegyűjtött ajándékokat át tudod adni másoknak. Az átadott ajándékot is számolja, és az átadott ajándékok után kapjátok a címeket.

20 adott ajándék: «Snowball»
40 adott ajándék: «I’m cold»
100 adott ajándék: «Grilled Chestnut»
160 adott ajándék: «$Chaussette»
240 adott ajándék: «Souris Sapin»
500 adott ajándék: «Cookies Eater»

+ Még a tavalyi címek, de ezeket nem tudom, hogy mikor adja. Valahol ezek között

Állítólag történt egy Pályaszerkesztő update is, ami enyhén buggos volt. Remélhetőleg a reboot után javításra került
Megfigyeltem, hogy minimum 5 egér kell a szobába (különböző IP) ahhoz, hogy gyűjteni tudjátok az ajándékokat.

A játékban néha elkezd havazni, ekkor a lefele vagy az E gomb használatával dobhatsz hógolyót. Továbbá a sámán tárgyak egy része is havas lett:

sham stuff.png

Az adventi pályán megszerezhető cuccok:
2012. december 1: 20 sajt (A csillag az ablakban)
2012. december 2: 5 eper (Az egér aki egy nyalókával van)
2012. december 3: Egy kiegészítő (Az egér, amelyik a karácsonyi díszen fekszik)
2012. december 4: 20 sajt (Az egér az ablakban)
2012. december 5: Egy kis csengő a nyakba (A karácsonyfa a ablakban)

(A képért köszönet Flashgirlx-nek)

2012. december 6: 5 eper (Az egér a függönyön)
2012. december 7: 20 sajt
2012. december 8: Jégcsap fülbevaló féleség

(Köszönet a képért, Encaa)

2012. december 9: 5 eper
2012. december 10: 20 sajt
2012. december 11: Avatarok >Katt ide<
2012. december 12: 20 sajt
2012. december 13: 5 eper
2012. december 14: 20 sajt
2012. december 15: Egy jégkocka a fejre
2012. december 16: 5 eper
2012. december 17: 20 sajt
2012. december 18: Hátterek
2012. december 19: Mézeskalács az egér szájába
2012. december 20: 20 sajt
2012. december 21: 5 eper
2012. december 22: Csillag dísz az egér farkára
2012. december 23: 20 sajt
2012. december 24: Egy szín (a két 1000 sajtos közül a világosabbik)
2012. december 25: 20 eper

Hiányzó képek:

Jégkocka:

Mézeskalács:

Csillagos farokdísz:

Verzió: 1.59 - Frissítés

Változtatások:
- Mostantól játékosok által készített pályákon is lehet ajándékot szerezni
- A karácsonyi pálya nem lesz annyira ritka
- SMS megoldás a RO közösségnek

Javítások:
- A B illesztés most már rendesen működik
- A talajok mostantól megfelelően jelennek meg a pályaszerkesztőben
- Néhány cím fordítva / javítva lett.

Ha bárkinek bármilyen információ vannak az eventtel kapcsolatban, akkor nyugodtan írjon kommentbe, és beleszerkesztem a bejegyzésbe. Kellemes készülődést a karácsonyra ^_^

Üdv.

A magyar személyzetbe való jelentkezés újra nyitva áll ^_^

Ide kattintva elérhetitek az eredeti bejegyzést, olvassátok el figyelmesen a feltételeket, és remélem minél jobb jelentkezők közül kell majd válogatni. Sok sikert!

Paroles de Dev' #4

2012.11.26. 23:28

Helló egerek!

Azok akik esetleg nem tudnák, Tigrounette már készített egy jó pár mini-játékot a múltban. Ezekből három egyesítve lett egy Extinction nevű platform alatt (elérhető az extinction.fr címen). Azonban, kevés ideje miatt nem tudta őket fenntartani. A játékosok száma drasztikusan csökken és Tig eléggé szomorú, hogy végig kell néznie ahogy kihalnak.

Ezért megbeszéltük az irodában és arra jutottunk, hogy ezt a három játékot egyesítjük az Atelier 801 neve alatt. Bouboum, Forteresse és Aaaaah befog kerülni Ateiler 801 játékkatalógusába és elérhető lesz a közelgő Közösségi Platformon keresztül amin Azrou dolgozik. Ez a Közösségi Platform eleinte, ahogy azt már tudhatjátok, azzal a céllal készült, hogy az összes Transformice játékost és a második játékunk játékosait összekösse, szóval csak egy felhasználói fiókra lesz szükséged, hogy játszhass ezekkel a játékokkal, és nehogy elveszítsd a barátaid és törzsed.

Így lesz tehát öt játék együtt:
- Transformice
- Aaaah
- Forteresse
- Bouboum
- és a második játékunk

Az Extinction nevű platform adatbázisa egyesítve lesz Ateiler 801 adatbázisával így mindenkinek megmaradnak az adatai, mint például barátok, törzs és profil. Egy aprócska eltérés lesz viszont, Az Extinction platform felhasználói egy + jellel a nevűk előtt tudnak majd csak belépni (ami játékon belül is látható lesz), hogy elkerüljük a név-kettőzödést.

Annak érdekében, hogy az egyesítés zökkenő mentes legyen, a három játék újra lesz programozva Transformice rendszerét felhasználva, és egy teljesen új kinézetet is kapnak. Egy pár vázlat az új Forteresse-ről:

Az első karakter is kész van!

Szeretnénk közvetlenek lenni veletek: nem fogjuk abbahagyni Transformice fejlesztését, Tig főleg akkor fog ezen a három játékon dolgozni, ha otthon lesz. Mindegyik játéknak lesz saját weboldala, így ha nem akarsz, akkor nem muszáj játszanod velük.

Még valami, nyugodtan kipróbálhatjátok ezeket a játékokat akár most is. Eléggé kicsiny közösségük van (~600 játékos csúcsidőben), ezért ha lehetséges legyetek kedvesek hozzájuk.

 

Köszönet a fordításért Vogulnak <3

***
Eredeti bejegyzés
***

Verzió: 1.54

2012.11.11. 16:27

Üdv.

Egy kis késéssel ugyan, de ide is kikerülnek végre az 1.54-es verzió újdonságai.

Sajnos idő hiányában megint, a már lefordított szöveget illesztem be.

-Bootcamp címek/pontok most már megjelennek a profilodon!
-/np kijavítva! A "bot"-oknak most már működőképesnek kell lenniük, ha azok készítői is kijavítják/korrigálják a hibát.
-/info parancs elérhető a játékosoknak! Kiírja a jelenlegi pálya összes információját. Írd a csetbe /info @pályakód, hogy egy meghatározott pályáról kapj információkat.
-Sydoline mostantól képes sajtkódokat létrehozni. Ezt az eszközt főleg a pályakészítő versenyeknél fogja használni.
-A Halloween-i ünnepnek vége.

Példa az /info parancsról:

[•] Jamiison @2598599 - 9 88% - P7
[•] Készítő @pályakód - Szavazatok száma hány % "igen" szavazat -Státusz/kategória 

(Ennek a szövegnek a nagy részét Vogul fordította, egy helyen változtattam csak meg.)

Tudom, hogy mostanában nem sokat frissítek a blogon, de sajnos nem történik semmi olyan, amit meg lehetne említeni.

Viszont emlékeztetőnek kiírnám (pedig ha jól emlékszek már áldoztam ennek egy bejegyzés itt), hogy a játékon belül soha senkinek ne adjátok meg a telefonszámotokat vagy a jelszavatokat. Legtöbbször ingyen vagy olcsó epret vagy sajtot ajánlanak érte cserébe. De ilyenkor csak az adataitok megszerzésére törekednek, annak érdekében, hogy saját maguknak vegyenek epret vagy eltulajdonítsák a felhasználótokat. Ezt nevezzük adathalászatnak.
Továbbá a felhasználótokért ti vagytok a felelősök. Sokszor kaptam olyan suttogást, hogy valaki kitalálta a jelszót, és e-mail nem volt a felhasználóhoz kapcsolva, ezért a felhasználóját elvesztette az illető végleg.
Ide kattintva olvashatsz a felhasználód védelméről bővebben.

***
A hivatalos Transformice fórum bejegyzése az 1.54-es változásról.
A magyar CFM fórumrész bejegyzése.
***

Verzió: 1.53 - Halloween

2012.10.20. 18:43

Üdv.

Tegnap elindult a Halloween-i event is. Szalagavató miatt nem voltam, de ahogy elnézem már a legtöbben tájékozódtak.

3 pálya van, mindegyiket végig kell vinni, és a végén legyőzni a macskát. Csak úgy lehet az új cuccokat megszerezni, hogy ha a 3. pálya végén legyőzik a macskát, viszont az nem számít, hogy élsz akkor vagy már meghaltál. SAJNOS a régi kiegészítők megszerzését nem tudom, hogy hogyan zajlik, szerintem az is a macskához kötött. De ha valaki tud valamit róla az nyugodtan írja le, és ide beszerkesztem.

A sima szobákban (nem vanilla, bootcamp, és minijáték szobák) a pályák forgásában vámpíros túlélő pálya is szerepel.

Van egy új cím, a « Vampire » amit akkor szerezhetsz meg, ha a második halloween-i pályán a ládikó mellett azt mondod, hogy bonbon.

Új kellékek is vannak a pályaszerkesztőben, valamint az egér cukrot dobál a konfetti helyett (Nyomj E betűt a dobáláshoz)

Tudom, kicsit röviden foglaltam össze, de most csak ennyire jutott időm.

***
A hivatalos fórum bejegyzése.
A CFM bejegyzése

***

Már megint eltűntem...

2012.10.18. 23:18

Üdv.

Nos, ahogy a cím is mondja, egy ideig megint eléggé inaktív voltam a blog terén. Szalagavató próbák egész héten, így nem sok időm maradt egy-egy dologra.

Viszont próbáltam frissíteni 1-2 dolgot, mint például a Cheeseformice magyar al-fórumán található Kérdések és Válaszok című témát. Összefoglaltam pár általános kérdést, ha lehet, nézzétek meg. Ha valami kimaradt és úgy gondoljátok, hogy ott a helye, nyugodtan jelezzétek.

Továbbá, ne felejtsétek, hogy nemsokára Halloween-i event. ^^

2012. október 19-én nem leszek egyáltalán a szalagavató miatt. Kisebb kérdéseitekkel tehát forduljatok a Segédekhez. /c Cfmbot helperlist

És végül utoljára, ha még valaki nem értesült róla, Mestermarko már nem sentinel többé. >Katt<

***
Kérdések és Válaszok
Segédek
***

IRC útmutató féleség

2012.10.08. 21:29

Üdv.

Feltűnt, hogy nagyon sokan nem ismerik az IRC webchatet, és sokaknak gondot akad azt okozni, így úgy gondoltam, hogy megpróbálok egy útmutató féleséget ahhoz készíteni, hogy megtalálj engem rajta, így ha esetleg nem vagyok játékban, vagy éppen le van tiltva a suttogás, a kérdéseiddel és egyéb dolgaiddal ott is megtalálhatsz majd.

Tehát kezdjük is... Először is menj a http://hu.cheese.formice.com/irc oldalra. Itt a következő képet láthatod:

IMG_08102012_202937.png

(Amennyiben be vagy lépve CheeseFormice-os felhasználódra, felajánlja, hogy azzal a névvel csatlakozz.)

Írj be valami felhasználó nevet a Nickname mellé

IMG_08102012_203016.png

Majd kattints a Connect gombra.

Ezután egy kis betöltögetés a szerver részéről, majd a következő fog megjelenni az IRC ablak közepén:

IMG_08102012_203045.png

Ezt abban az esetben kapod, ha még nem vagy beregisztrálva. A Cancel gomb lenyomásával átlépheted az egész dolgot, és regisztrálhatsz később is. Azonban ha szeretnéd rögtön regisztrálni, akkor nyomj az Ok gombra. Ezután várj 30 másodpercet. Bár nem írja ki, csak utólag, de ha nincs a felhasználó 30 másodpercig használva, akkor nem tudod beregisztrálni.

IMG_08102012_203105.png

Ekkor a következő dolgot kapod meg. Be kell, hogy írj egy érvényes e-mail címet. Szeretném ajánlani, hogy ne citromail-t használhatok, mert az piszok lassú, sőt, sok esetben nem kap meg regisztráló e-maileket. Tehát ha van választási lehetőséged, akkor inkább egy másik e-mail szolgáltatót válassz. Ha beírtad, nyomj az Ok gombra. Ezután jelszót fog kérni.

IMG_08102012_203132.png

Lehetőleg olyan jelszót adj meg, amit nem felejtesz el, mert nem vagyok abban biztos, hogy a későbbiekben ezt tudod cserélni. Ne is legyen túl könnyű a jelszavad. Ne tartalmazza a felhasználó nevedet sem, mert akkor könnyen kitalálhatják. Miután ezzel is végeztél, nyomj újra az Ok gombra.

IMG_08102012_204012.png

Most már majdnem készen vagyunk. Az IRC elküld egy regisztrációs kódot a megadott e-mail címre. Egy új lapon vagy új ablakban nyisd meg az e-mailedet. Valami hasonlót kell kapnod:

IMG_08102012_204046.png

A kódot természetesen kiszedtem, hogy félreértés ne essék. A kód helye szöveg helyén lesz az a kód, amit neked vissza kell másolnod. Ha már bezártad azt az ablakot, akkor az IRC webchatbe írd be az ott látható parancsot (/msg NickSerc confirm kód).

Ezután ilyesmi felépítése lesz az IRC-nek:

Névtelen.png

A felhasználó listából keresd ki a @Woofer nevet. Kattints rá, és a következőt fogod látni:

IMG_08102012_204129.png

Kattints a "-query"-re a nevem alatt. Majd felugrik ez:

IMG_08102012_204152.png

A nevem most már látható lesz a #Transformice fül mellett. Ha az nevemmel ellátott fülre kattintasz, akkor kizárólag nekem fogsz írni.

IMG_08102012_204234.png

Ennyi lenne, remélem most már elboldogultok ezzel a dologgal. Továbbá szeretném megköszönni (játékos nevén) Toboeszti segítségét, aki a képek létrehozásában segédkezett nekem. <3

További jó játékot.

Bunda verseny eredmény

2012.10.06. 14:32

Üdv.

Tegnap kihirdették az eredményét a bunda versenynek. Idő hiányában csak gyorsan foglalom össze.

Először is a három nyertes bunda:

Másodszor pedig itt megtekinthetitek azokat a nevezéseket, amelyek a legjobban tetszettek Meliéknek

Harmadszor. Véleményt kértek tőlem páran, ezért leírnám ide. Kicsit csalódott voltam az eredményt illetően, mert láttam jobb nevezéseket is (legalábbis volt pár, ami nekem jobban tetszett). Az első kettő még elmegy, de a harmadik helyett el tudtam volna egy másikat is képzelni. De már mindegy, majd meglátjuk, hogy hogyan mutat a játékban. Olyan rossz csak nem lehet...

Továbbá, Meli többet fog rajzolni, mint ez a három bunda, mert többen neveztek pandát és vörös pandát. Személy szerint mondjuk ezeknek sem örülök, kicsit zavaró, hogy egeres játék, és mindenféle tigris meg róka meg panda rohangál benne.
Szeretném azt is elmondani, hogy NEM TUDNI mikor kerülnek be a játékba. Ezeket még át kell rajzolnia Melinek stb stb. Sok idő, legyetek türelemmel, köszönöm.

A segédekről sajnos még nem tudok semmit, remélhetőleg Vogul nemsokára eldönti, hogy kik kerülhetnek be a segéd csapatba.

Mostanság arról is sokat kérdeznek, hogy mikor és milyen event lesz. Sajnálom, de én sem tudhatok többet mint mások. Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy "De hát moderátor vagy!", elárulnám, hogy gyakran a moderátorok sem tudnak többet, mint a sima játékosok. És ezt az eventekre nézve meg is tudom érteni, mert lelőné a meglepetést.
Viszont arra magatoktól is rájöhettek, hogy a halloween-i event előreláthatólag október végén lesz (miután akkor van halloween).

***
Az eredeti bejegyzést a bunda versenyhez megtekintheted ide kattintva.
***

Fur contest és roomkick

2012.10.02. 20:25

Üdv.

Rögtön két hírt is hoztam. Először is a versennyel kapcsolatban írnék 2 sort. Tehát, vasárnap befejeződött a bunda verseny. Pénteken kihirdetik a nyerteseket, sok szerencsét mindenkinek, aki nevezett valamilyen bundával!

Bizonyára emlékeznek a játékosok a voteban névre hallgató funkciójára a játéknak, amit pár héttel ezelőtt kivettek a játékból. Az oka a sok visszaélés volt. Azonban így felmerült egy újabb probléma, mégpedig az, hogy nem tudtak a játékosok fellépni a szobájukban fellépő gondokkal (troll, fav, stb.). Most bevezették a roomkick funkciót. A /ban név módszer megmaradt, ez azonban egy órára teszi ki a játékost az adott szobából. Például: Peldaeger játszik a magyar közösség 4-es szobájában, ahol roomkick-et kap. Ezután visszatérhet a magyar közösségbe, de a 4-es szobába egy óráig nem.

Fel szeretném rá hívni a figyelmet, hogy a csalók/hackerek ellen NE használjátok, hanem használjátok az új rendszert amit a jelentéshez kaptatok. Igen, kicsit lassan fognak odaérni a moderátorok. Ennek az az oka, hogy túl sok jelentést kapunk suttogásban még mindig(!!! ráadásul egyre többet), így jóformán már időnk sem marad a rendszer jelentéseit megnézni. Sokan azt a módszert használják, hogy letiltják a suttogást, mondván használják ezt az új rendszert, mert nem dísznek van ott. Nemsokára készítek valami tutorial féleséget az IRC-hez, hogy könnyen megtaláljatok ott a kérdéseitekkel akkor is, amikor letiltom a suttogást.

További jó játékot, hamarosan jövök újabb hírekkel.

Blog frissítés

2012.09.30. 19:13

Üdv.

Már egy ideje nem írtam ide. Nos, a suli csodálatosan lefoglalt, ebből kifolyólag a játékban sem láttatok túlságosan. Ha valaki nézelődik a hivatalos fórumon, főleg a Beszélgetések témában, akkor tudja is a pontos okokat. Viszont úgy néz ki a héten letelnek a húzós dolgok, és újra tudok lenni délutánonként, habár azért nem olyan sokat, mint nyáron.

A jelentkezés a Segéd pozícióra a mai napon lezárult, gondolom nemsokára értesítik azokat, akik felvételt nyertek.

Elvileg a bunda verseny is a mai nappal zárult le, és jövőhét pénteken kapunk eredményt róla.

Viszont szeretném nektek ajánlani az IRC-t, hogy ne egész nap várjatok rám, ha kérdésetek van. Igen, most már nemsokára jönnek a Segédek, viszont jelszó gondokkal ők nem tudnak mit csinálni, max. annyit mondanak, hogy vegyétek fel a kapcsolatot egy moderátorral. Tervezek egyfajta... Képekkel ellátott útmutatót adni az IRC használatához, hogy megtaláljatok könnyedén.

Egy kép is várat magára, már a vázlat megvan hozzá, csak ki kellene dolgozni. 3 oldalnyi írás után jól esne most egy kicsit rajzolgatni. 8-tól adják a Harry Potter 7. részének 2. részét az HBO-n, azt is nagyon szeretném nézni. Meglehet, hogy közben kidolgozom, aztán felnézek a játékba. Még nem tudom. De minden esetre hamarosan döntenem kellene... A kérdéseitekkel elértek IRC-n, ha pedig hackert/csalót találtok a játékban, bátran használjátok a Report gombot.

Üdv.

Bizonyára elég sokan észrevettétek már azt a "Report" gombot amikor valakinek a nevére kattintottatok. Ez egy új rendszer része. Ha a Report gombra kattint valaki, a következőt fogja tapasztalni:

Hogy mindenkinek tiszta legyen

  • Hack - Arra való, hogy valakit jelents hackelésért (csalásért a játékban)
  • Spam / Flood - A spam pontos jelentését nem tudom leírni, mivel mindenhol más-más értelmezése van. A legjobb az lenne, ha mindenki utánanézne, hogy mi az a spam, és akkor kapna egy körülbelüli képet az egészről. A flood pedig annyit tesz, hogy egymás után nagyon sokszor küldi el az illető ugyan azt az üzenetet (és ezzel akár belassítja a játékot).
  • Insults - Sértegetések. Ez alá csak az extrém/durva esetek tartoznak, amikor valaki ok nélkül hord el mindenkit mindenkinek. Szeretném megjegyezni, hogy ez a rendszer még nem tökéletes, és ameddig nem szólok róla, addig mindenki írjon ezzel kapcsolatban inkább egy suttogást nekem, mert az angol és egyéb nemzetiségű moderátorok nem fogják tudni kezelni a helyzetet.
  • Phishing - Adathalászat. Adathalászatnak azt nevezzük, amikor valaki más játékosok személyes információnak megszerzésére törekedik, mint például a jelszó és a telefon szám. Ez is nagyon nyelvfüggő, szóval ebben a helyzetben is inkább suttogást írjatok egyelőre.

Comment - Hozzászólás. Itt hozzáfűzhetitek egyéb megjegyzéseteket a jelentéshez.
Submit - Küldés
Close - Bezárás

Tervben van egy "Egyéb" opció, ahová minden mást jelenthetsz.


Mint már említettem ez a rendszer nem tökéletes, ha hibákat találsz benne akkor ide kattintva jelentheted őket. Továbbá ne éljetek vissza a rendszerrel, mert elveszíthetitek a jogot, hogy jelentsetek bárkit is. További információ az eredeti témában (két mondattal ezelőtt linkelve).

Harc minijáték

2012.09.11. 23:12

Üdv.

Hát olyan is régen volt már, hogy egy nap kétszer írok. Na de pár ember kezdeményezésére, megkérdeztem Cptp-t, a fight (harc) minijáték üzemeltetőjét, hogy nem-e lehetne a magyaroknál is egy ilyen szoba. Ma este visszaírt, hogy kész van. Az üzenetek egyelőre angolul vannak, majd megkapom őket, és lefordítom magyarra.

A szobát a /room fight beírásával érhetitek el.

A lényege összesen annyi, hogy amikor sámán vagy, lelökd a másik sámánt. Ha beírod a chatbe, hogy .p akkor infót kaphatsz a karakteredről, a .p név segítésével pedig más játékos karakteréről.

Jó szórakozást mindenkinek, remélem nem hiába kaptuk meg ezt a szobát.

Magyar Segédek!

2012.09.11. 15:55

Üdv.

Lehet, hogy páran már hallottatok a Segédekről. Feladatuk, hogy a játékosokat kisegítsék kisebb (esetleg nagyobb) kérdéseikkel (pl. Hány barátom lehet összesen?). Így nem kell a moderátoroknak írni, hiszen ők is eléggé elfoglaltak a folyamatos jelentésekkel, és komolyabb ügyekkel.

A CheeseFormice most felvételt hirdetett a magyar közösségbe is. Erre a linkre kattintva eljuthatsz a magyar CFM fórum bejegyzéséhez, ami tartalmaz minden információt a jelentkezéssel kapcsolatban. Nagyon kérek mindenkit, hogy aki jelentkezni szeretne, az figyelmesen olvassa végig az egészet.

Az eredeti bejegyzésben már benne van, de azért itt is hangsúlyoznám, hogy a Segédek NEM hivatalos része a játéknak, és semmiféle játékon belüli erejük sincs (úgyhogy ennek tudatában jelentkezz).

Továbbá gratulálok Vogulnak, aki a magyar Segédek vezetője lett. <3

Egy kis vegyes

2012.09.08. 00:40

Üdv.

Egy picit elmaradtam a bloggal, de most megpróbálom behozni. Készüljetek fel, kicsit hosszú lesz.
(Verzió: 1.50 - Az új közösségi menedzser - A hackerkedésről - CFM)

Először is az új verzió. Tulajdonképpen a játékhoz adtak egy menü felületet.

Kiválaszthatod, hogy mit szeretnél éppen megnyitni. Véleményem szerintem Meli nagyon jól megoldotta a grafikát, bár még nem nagyon jöttem rá arra, hogy mit is akarnak ezzel. Hiszen a barátoknak nincs külön gomb, eltakarja az egész képernyőt (egyeseknek szaggatást okoz), és csak úgy érheted el, ha a Menüben a Menüre kattintasz, vagy beírod, hogy /menu (azt hiszem még belépéskor is elődobja). Mielőtt valaki félreértene, nem lehordani akarom, csak így egyelőre kicsit mintha feleslegesnek tűnne. Remélem később valami jó sül ki belőle.

______________

Hétfőn megérkezett az új brazil közösségi menedzser is, Galaktine. Aki szeretné üdvözölni, az ebben a témában megteheti.

______________

És végül a hackerekről. Sydoline kitett egy kis emlékeztetőt a hivatalos fórumra.

Bármennyire is jól hangzik a hackelés/csalás, az egyáltalán nem jó dolog. Bármilyen hack/csaló program használata veszélyes lehet a felhasználód biztonságára (ezek a programok nem biztonságosak vagy vírus-mentesek) és elronthatják a játékélményedet. Ezek a hackek/csalások csodálatos képességeket ígérnek, hogy címeket, sajtot vagy könnyű elsőhelyezéseket (first) szerezz erőfeszítés nélkül - de ez teljesen tönkreteszi a játék célját.

Tehát hackelni/csalni csak rossz lehet számodra és a felhasználód számára, de mi a helyzet a többiekkel? Hackelni/csalni szintén egy önző dolog. Amíg te igazságtalanul "ellopod" ezeket az eredményeket, addig a többi játékos igazságos és kemény munkával próbálja megszerezni ezeket az eredményeket.

Mindezen okokból kifolyólag, tilos hackelni/csalni a Transformice játékban. A saját EULA szerződésünk alapján eldöntöttük, hogy tegnaptól kezdve intézkedni fogunk.

11.2 Specific rules

In addition to global rules in 11.1, some prohibited conducts are specific to the Game.

(a) Cheat
- Cheating (aka Hack)
- Cheating on an alt account
- Asking for cheats
- Giving out cheats

[...]

11.3 Penalties

Atelier 801 SARL may take any actions and impose any penalties we deem necessary to discourage and punish any violation of these terms or any other illegal or inappropriate conduct, all without prior notice or warning. The determination as to whether a violation has occurred and who is responsible for such act is solely within Atelier 801 SARL's discretion, and is based on what we deem best for the community and the Website. By using the Website, you agree you will be bound by Atelier 801 SARL's determination as to whether a violation has occurred and any penalty we choose to implement.
Violation of the rules displayed in 11.1 and 11.2 will be punished by either a mute(1), a ban(2), or even a permanent ban depending of the gravity and recurrence of these conducts.

(1) mute: prevents you to speak on the in game chat box
(2) ban: prevents you to access to the game


4204 játékos lett kitiltva tegnap. A felhasználójuk végleg meg lett szüntetve és elvesztettek mindent amit összegyűjtöttek.

Emlékezz, azért vagyunk itt, hogy szórakozzunk: játssz igazságosan és élvezd a játékot!

(A fordítás ismét Vogultól származik.)

___________

Végül pedig egy kis magyarázat. A CFM az elmúlt napokban nem frissítette a statisztikákat. Egy API problémáról van szó.

Mi az az API?
Az API (Application Programming Interface) annyit tesz, hogy alkalmazásprogramozási felület. A Cheeseformice innen szerzi a statisztika frissítéshez az információkat.

Ez miért érdekeljen engem?
Ha éppen "törött" akkor a statisztikád nem fog frissítődni.

Mikor lesz helyrehozva?
Ezt csak Tig tudja.