Az első poszt ami erről szólt február 13-án jelent meg a hivatalos fórumon, a következő címmel:
Transformice's future: free-to-play (azaz a Transformice jövője: ingyen játszhatsz)

Meli, Tig és Sydo terveznek betenni egy bizonyos micro-payment-et a játékba pár hónapon belül. Azonban ez nem azt jelenti, hogy nem tisztelik a közösséget, mivel nem lesznek úgymond "jó oldalai" annak, ha valaki fizet (tehát nem lesznek különleges képességei az egérnek mint például super jump [spirit egyik formája]). A játék továbbra is ingyenes lesz, ez egyfajta szépítő változás.

Hogyan fog ez működni?
Az első változásokat már tapasztalhattuk, hiszen már betették az új boltot. Tig módosította, kategóriák szerint van minden beosztályozva. Illetve most már megjelent az új fizető eszköz, egyenlőre csak ikon formájában észlelhetjük, hogy ott van.

Mi ez az újfajta fizetőeszköz, és hogyan szerezhetünk?
Amikor a posztot írták, még nem találtak neki nevet, most már eldőlt, hogy a neve "fraises" lesz, ami franciául jelent "eprek"et. Pay-pallal lehet majd ezeket megvenni, amint felállítják hozzá a szükséges dolgokat. Illetve egy béta-tesz is folyamatban van/lesz pár héttel a játékba kerülés előtt.

Vásárolni? Mégis mennyibe kerül?
A poszt megírásakor még nem tudták az árakat, azóta már kikerült, szóval ha lentebb görgetsz, erre megtalálod a választ ;)

A micro-paymentnek köszönhetően miket vehetünk?
Számos különböző sapkát, de ez nem minden! Néhány új cuccot is adnak a játékhoz, mint a bunda színek, ékszerek a farokra, új skinek (hörcsögök, más egerek más kinézettel és jelekkel), és az itemeket saját magunknak is alakíthatjuk kedvünk szerint (itt a színek változtatására gondol).

Miért adják hozzá a játékhoz ezt a micro-paymentet? Miért nem lesznek ezek a dolgok ingyenesek?
A pénzt amit ezzel keresnek arra fogják fordítani, hogy többet el tudjanak érni... Több fejlesztőt tudnak majd alkalmazni, hogy segítsenek Tignek, és képesek lesznek dolgozni egyszerre a Transformiceon, valamint jövőbeli "kistestvérén"
Valamint az elején megvehetjük a dolgokat az új fizető eszközzel, vagy sima sajttal is.
(Ha bárkinek kérdése van, az a fórumon ott a topicban feltehette)

Meli megjegyezte, hogy MINDENT megvásárolhatunk sajttal, NÉHÁNY dolgot pedig sajttal ÉS az eprekkel. NEM lesz elérhetetlen tartalom olyanoknak, akik nem tudnak fizetni. Tulajdonképpen minden Transformice "tartalom" ingyenes, az igazi pénz csak egy opció néhány itemre.
Sydo pedig azt fűzte hozzá, hogy gondolkodnak az SMS-es megvalósításon, de egyelőre csak a Pay-pallal kezdenek, hiszen úgy nekik is könnyebb.
 

Nos amint láthatjuk igen nagy változásokat terveztek be. Megjelent egy második poszt is, március 15-én.
Címnek a következőt kapta:
Who said mice only like cheese? (Ki mondta, hogy az egerek csak a sajtot szeretik?)

Megismétlik, hogy ahogyan már mondták, közeljövőben a játékhoz adják a micro-payment rendszert. Már elmondták, hogy hogyan fog működni és miket lehet majd vele vásárolni. Ebből a posztból derül ki, hogy a végleges neve fraises lett az új fizető eszköznek.

A következő lesz az eprek ára:

  • 500 eper - 5$ (Kb. 1100 Ft)
  • 1100 eper - 10$ (Kb. 2150-2200 Ft)
  • 2400 eper - 20$ (Kb. 4300 Ft)

De ne aggódjatok! Ha nem akartok, vagy egyszerűen nem tudtok pénzt költeni, megvehettek MINDENT sajttal is. És hogy miket vehetünk majd? Meli készített egy kis ízelítőt arról, hogy hogyan nézhet ki az egér bunda színezéssel és a személyre szabott itemekkel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme egy kép a fizetés módjáról is:

 

 

 

 

 

Azt, hogy mikor fogják ezt bevezetni, még nem tudni. Viszont amint újabb információk birtokába jutok, igyekszem azt megosztani veletek is. További szép napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://transformice.blog.hu/api/trackback/id/tr504341639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxi0015 2012.06.14. 15:08:57

Szia! De sztem ez így kurvára nem lesz jó mert nekem nincsen sajna Pay-Pal kártyám :S én csak SMS- el tudnák fizetni csak azt akartam volna mondani h Nem tudnál szólni Tig nek vagy Syd nek hogy az SMS en ne gondolkodjanak sztem rakják hozzá mert sok kicsi játszik a micen!! :D csak enyi lett volna. És előre is köszi a Válaszod!!!

DraGirl 2012.06.14. 23:34:27

@maxi0015: Ez a bejegyzés régebbi, már azóta eldőlt, hogy bekerül az SMS fizetés is, és amint láthatod ma mától nálunk is elérhető ^^
süti beállítások módosítása