Év végi összefoglaló

2012.12.30. 19:40

Üdv!

A 2012-es év végéhez érkeztünk, és egyszerűen hihetetlen az, ami ezzel a bloggal történt... Szeretnék egy kis visszatekintővel szolgálni nektek mint érdekesség, hogy ti is lássátok a dolgokat.

A blog még régebben, 2011 július közepén indult el akkori szerkesztőtársammal és azóta is nagyon jó barátommal, Roannes-el. Kezdetben tényleg kevesen látogattak minket, amit meg is értek, hiszen még nem játszott annyi magyar. Viszont úgy gondoltuk szép lenne, ha informálnánk azért azt a kevés magyar játékost. Ekkor még nem tudtam, hogy egy másik igen kedves ember mlap-on tevékenykedik, és a magyar játékosoknak fordít le alapokat.

Foglalkoztunk mindennel az idő során, pl. különböző nem hivatalos minijátékok bemutatásával. Sajnos ezen minijátékok többsége ma már nem él... Volt jelmezbörze, amit igencsak kedveltetek, és mostanság kérdezték páran tőlem, hogy nem-e lesz még. Erre nem igazán tudok válaszolni, ahhoz vissza kellene hívni Roannes-t, és nem tudom mennyi kedve lenne hozzá.

Aztán volt egy időszak a blog életében, amikor keveset tevékenykedtünk rajta. Amikor a gyökeres visszatérésre gondoltam, Roannes már inkább nem kívánt részt venni benne, ekkor kerestem új szerkesztőket, akik igen hamar kihullottak. Ekkoriban írt rám a másik magyar játékos, ismertebb nevén Flashgirl, aki az mlapos oldalt vezette. Átköltözött gportálra, és társoldalak lettünk. Itt született a megállapodás, hogy a gportálos oldalra fognak menni a szobák bemutatása, itt maradnak a fanartok, a hírek és egyéb érdekességek.

2012. április 2-a az a dátum, amikor megnyílt a magyar közösség. Még most is emlékszek arra a vegyes érzelemre, ami bennem akkor keletkezett. Nem tudtam kezelni a helyzetet, izgatott voltam, és vidám, azonnal indultam segíteni a fordításokban. Mivel új volt a közösség, személyzeti tagok is kellettek. Huh az a sok huzavona mire végre lettek személyzeti tagok... De nem kell ennyire előre szaladni (és egy kicsit átmegyek személyes részekbe is).

Miután megnyílt a közösség, ugye alap volt, hogy személyzeti tagok is kellenek. Azonban ezzel egy időben, a régi fórum összeomlott, vagy támadták, már nem emlékszek pontosan. De azt tudom, hogy Tig a semmiből egy flash alapú fórumot hozott össze, aminek még a mai napig is vannak hibái, de akkor is nagy teljesítmény, főleg ha azt nézzük, magától tanult minden programozást. Tehát, visszakanyarodva az eredeti történethez, mi (pár ember a jelentkezők közül) 2-3 hónapon át kérdezgettük az adminokat, hogy mi is lesz a jelentkezésekkel, mert egyre több olyan helyzet állt elő a magyarok között, amit CSAK magyart tudó moderátor segítségével lehetett volna kezelni. Mindig húzták-vonták a dolgot...

Lényeg ami lényeg, egyszer megkerestek, hogy érdekel-e még a dolog, természetesen igennel válaszoltam, és onnantól kezdve próbáltam figyelni is rátok. Ne tudjátok meg milyen kegyetlen érzés volt... Emellett minden egyre többen kerestetek meg a kéréseitekkel, amikre mindig szívesen válaszoltam. Még most is szívesen válaszolok bárkinek, aki normálisan jön oda hozzám, és nem olyan dolgokkal, hogy adjak epret  vagy sajtot, mert ez mint tudjuk nem lehetséges...

Mióta a nyilvánosság számára is moderátor vagyok, azóta sajnos kevés időm marad a blogra, pedig nagyon szívesen szerkesztem, ezért is írom ezt most ide. Az elmúlt év alatt nagyon sokan megkerestétek a személyes facebookomat, de az oldalnak is van saját külön facebookja, ahol szintén válaszolok a kérdésekre.

Most jutottam el addig a pontig is, hogy újabb segítséget kerestem magam mellé, ez még mindig folyamatban van... Tényleg, nagyon sok idő kell hogy elteljen addig, ameddig valakiből moderátor lesz. Szóval hiába most volt megnyitva a jelentkezés, még innentől számolva 2-3 hónap az, ameddig eredményt is láthattok az egészből. Hogy miért kell segítség? Mert egyszerűen ez sok egy embernek. Akit kicsit is érdekelnek a statisztikák, az láthatja a CFM-en, hogy a közösségi statisztikák egyértelmű növekedést mutatnak. Emlékszek, amikor megnyílt a közösség, 400 körül volt a játékosok száma nálunk csúcsidőben. Most ez lassacskán felszökik 800-ra. Lássátok be, ez sok egy embernek, amellett, hogy minden percben 20 jelentést kap hackerekről.

***VISZONT!***

Nem tudom, hogy ki emlékszik a jelentés gombról szóló bejegyzésre, de mostantól nyugodtan jelenthettek mindent oda. El lehet már különíteni, hogy honnan jönnek a jelentések, tehát használjátok nyugodtan ki ezt a dolgot, a magyarok dolgaival többnyire én fogok foglalkozni. Ha jól tudom azóta kibővült ez a gomb egy Other (Egyéb) választással, oda minden egyebet írhattok. Favo-ért és külföldi játékosokat különösebb indok nélkül továbbra sem teszek ki a magyarok közül.

Ami biztos a blog bejegyzések szempontjából, hogy írok egy összefoglalót az összes játékbeli parancsról, megpróbálok segíteni Flashgirlnek az oldalánál (az engedélyemmel másolhatja a már bemutatott szobákat), és tervezek még egy dolgot, amit egyelőre nem szeretnék lelőni.

Végezetül szeretném megköszönni mindenkinek aki eddig támogatott és velem volt, a régi és új barátaimnak, a törzsemnek, az olvasóknak, akik nélkül ez a blog nem élhetne, egyszóval mindenkinek aki magyar, és ezzel a játékkal játszik. Remélem a következő év is sikeres lesz mind a blog és mind a magyar közösség szempontjából.

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK

A bejegyzés trackback címe:

https://transformice.blog.hu/api/trackback/id/tr414988194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asansinok 2012.12.31. 17:50:49

Mi köszönjük,a sok fáradságot,segitséget,és hogy velünk is tudtál foglalkozni ha volt időd a tagjaiddaé :) hálásak vagyunk

by:Asansinok
süti beállítások módosítása